Spagetti är alltid gott och kan varieras med många olika tillbehör. Det måste inte alltid vara spagetti med köttfärssås.  En varm sommardag är det gott att blanda olika grönsaker tillsammans med någon sort av spagetti. Vilken som väljs spelar mindre roll. Min favorit är Barilla Bucatini n9. En lite tjockare sort.

Det jag kallar sommarspagetti serveras med salladslök, gröna ärtor, spenatblad, Mâchesallad, bacon och basilikadressing.

Spagetti

  • Kokas med en rejäl dos salt
Dressing
  • En näve basilikablad
  • 1 dl olja
  • Saften av en 1/2 lime
  • 1 nypa salt och malen svartpeppar
  • Mixa allt till en dressing
Grönsaker
  • Skivad salladslök
  • Spenatblad
  • Gröna ärtor
  • Fräs grönsakerna lätt i lite olja
Bacon
  • Knaperstek och låt rinna av på hushållspapper
Blanda samman grönsaker och spagetti, toppa med baconskivor och Mâchesallad, ringla över dressing och riv parmesanost över.

En annan variant av denna sommarspagetti är att servera grönsakerna utan att bryna dem i olja.

"Sommar, sommar och sol havet och vinden, å doft av kaprifol. Sommar, sommar och sol en himmel så blå som viol"