Redan igår var midsommarstången på plats i lusthuset. Gäller att ligga i framkant.

Det börjar dra ihop sig till midsommar. Har du funderingar på att göra egna sillinläggningar är det dags att sätta igång. Tycker det räcker med två eller tre sillar utöver matjessillen, även om jag är sill- och strömmingsälskare Ligger mycket i det som Peps Persson sjunger: ”Alldeles lagom.....”

Bra tips på midsommarmat och hur du går tillväga hittar du här:

http://receptfavoriter.se/matartiklar/klassiska-och-nya-recept-till-midsommarfesten.html 

För mig är vitlöksgravad strömming en favorit. Om du inte provat det så är det dags. Lovar att du inte ångrar dig. Recept här:

http://nassenbarbro.blogspot.com/search?q=vitl%C3%B6ksgravad+str%C3%B6mming 

I många recept där strömming ska användas beskrivs det oftast att skinnet ska dras av strömmingen. Enklast är att göra lite tvärtom, dra av strömmingen från skinnet. Du får mer att sätta fingrarna i och det blir enklare.

Nu har du sillalukt på händerna. Även här fungerar det att använda den rostfria diskbänken. Kolla tidigare tips jag bloggat om här.