Med lite drygt tjugo dagar kvar till midsommarafton 2020 serveras det matjessill. För den som tycker om sill i olika former kan den med lätthet ätas året runt. Visst är det något speciellt med sill på midsommarafton, någon typ av speciell känsla infinner sig den dagen. Då ska det vara en immig snaps och en riktigt kall öl till matjessillen. Vädret ska vara ömsom sol och ömsom regn, sommarblommor, midsommarstång, små grodorna, Idas sommarvisa, Sven-Ingvars låten ”Sommar och sol”, jordgubbar samt lite tjo och tjim.  Hur det blir i år får vi se, tror inte på några större folksamlingar. Vilket är klokt men trist!

Så här med veckor kvar till midsommar får det bli utan snaps. Det fungerar utomordentligt med en av favoriterna när det gäller öl.

Gräddfil är ett måste, är inte så förtjust i gräslök. Hackad röd- och purjolök är riktigt gott.

På midsommarafton säger vi: Skål! Idag får det bli: Smaklig måltid!