Gröna ärtor är gott ! Räkor är gott! Smördeg likaså!

Att tillaga en krämig soppa med gröna ärtor är snabblagad mat. Det krävs inte många ingredienser för att det få det att bli smakfullt.

Med räkor och smördegsstrimlor blir det en hel måltid.

Till fyra tallrikar soppa behövs:

  • 5 dl frusna gröna ärtor
  • 4 dl vispgrädde
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 300 g skalade räkor
  • 3 rivna eller pressade vitlöksklyftor
  • Salt och peppar
  • Koka upp grädde och buljong
  • Tillsätt ärtor och vitlök, värm på så att ärtorna tinar
  • Mixa soppan slät, smaka av med salt och peppar
  • Servera tillsammans med räkor och smördegsstrimlor
Smördeg
  • Rulla ut en rulle färdigköpt smördeg
  • Skär degen i 2 cm breda strimlor
  • Grädda i ugnen enligt förpackningen
Grön ärtsoppa är inte så dumt!