Grytor som stått och puttrat länge brukar bli riktigt gott. För den skull betyder inte det att en snabblagad gryta med kycklingfilé inte kan mäta sig med de långkokta. Kycklingfilé är inte heller något som lämpar sig för långkok. Köttet skulle bli ganska torrt.

Kycklinggryta med paprika

  • Kycklingbröstfiléer delade i bitar. Ännu hellre lårfiléer som brukar vara lite saftigare
  • Klyftad gul lök
  • Strimlad paprika
  • Delade färska champinjoner
  • Curry
  • Paprikapulver
  • Aivar, gärna den starka varianten
  • Kikkoman soja
  • Salt och peppar
  • Grädde
  • Bryn kycklingen i en järngryta, salta och peppra
  • Tillsätt lök, paprika, champinjoner, curry, paprikapulver och stek på en stund
  • Blanda ner grädde, aivar och soja
  • Låt småputtra
Ris, pasta eller varför inte så kallat havreris passar bra till grytan.

Snabblagat!