En fisksoppa går att tillaga på mindre än en halvtimma. Fisk är gott och för det mesta nyttigt. Färsk fisk är allra godast. I en fisksoppa eller fiskgryta behöver du inte slå på stort och köpa färsk fisk. Ett fruset fiskblock går riktigt bra

Fisksoppa till två

  • 1 fruset fiskblock 
  • 1 stor morot delad i mindre bitar
  • 1 dm skivad purjolök
  • 1 skivad fänkål
  • Någon deciliter frusna gröna ärtor
  • Pressad saft från 1/2 citron eller 1 lime
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 6 dl vatten
  • 1 knippe hackad dill
  • 2 dl grädde
  • Skär fisken i lagom stora bitar
  • Fräs morot, fänkål och purjolök i rapsolja
  • Smula ner buljongtärningarna
  • Tillsätt vattnet och/eller saft från citron eller lime
  • Koka i ungefär 5 minuter
  • Rör ner grädden, lägg i fiskbitarna och ärtorna, låt sjuda tills fisken känns klar, 5-7 minuter
  • Tillsätt den hackade dillen
  • Smaka av med salt och peppar
Smaskens!