Smördegsinbakad potatis går bra ihop med de flesta kötträtter. Handlar du färdig smördeg är det aldrig fel att läsa innehållsförteckningen och därmed välja bort de sämsta. En tumregel kan vara att välja en smördeg som inte har en lång radda med innehåll och så få E-nummer som möjligt. Att degen ska innehålla smör ser jag som självklart.

Smördegsinbakad potatis

  • Tillaga potatismos. Den bör inte vara för lös i konsistensen. Krydda moset på ditt vanliga sätt
  • Rulla ut smördegen och bred på ett lager med färskost. Gärna smaksatt med vitlök eller basilika 
  • Bred på ett lager med potatismos. ungefär 1,5 cm tjockt
  • Rulla ihop degen som en rulltårta
  • Skär skivor som är ungefär 4 cm tjocka
  • Lägg ut på en plåt med bakplåtspapper
  • Riv över lite smakrik ost
  • Grädda i ugnen, 225 grader ca 20 minuter eller tills smördegen fått fin färg
Tillsammans med en köttbit och grönsaker på tallriken tycker jag det blir en festmåltid