Lite smått och gott på tallriken är inte dumt när vi ska lämna helgernas mat bakom oss och kommit in en bit i vardagen. Det blir lite lättare mat då vi kan sitta och prata om något positivt. Äta sakta och konversera. Kanske ett glas vin, trots att det inte är helg. Innehållet på tallriken kan varieras på många vis. Blanda det du tycker är gott!

Min tallrik med smått och gott

  • Smördegsrulle
  • Rulla ut en rulle färdigköpt smördeg
  • Blanda ihop en tomatsås med kryddning som har lite sting. Exempelvis med smaksättning av cayennepeppar, chiliolja eller chiliflakes. Lite finriven vitlök i såsen är inte heller fel. Väldigt smakrikt med en asiatisk chiliolja
  • Bred ut tomatsåsen på smördegen, rulla ihop, dela i bitar och grädda i ugnen enligt förpackningen
  • Kött på tallriken, prosciutto eller varför inte salami
  • Rejält med riktigt fina oliver och några tomater
  • Lite tacochips med chilismak
  • Gräddfilssås. Smaksätt med torkade örter och paprikapulver. Gott att dippa i
Inte så dumt, om jag får säga det själv.