Tur idag igen! Skreitorskrygg till ett bra pris. Borde kanske köpa en trisslott. ”Plötsligt händer det”. Det är inte så lång tid kvar på skreisäsongen så det gäller att passa på. Enligt fiskhandlaren är tillgången på skreitorsk god just nu, därav kan han sälja till ett lägre pris än vad som är det genomsnittliga priset. I april är fisket av Skrei över och då övergår jag till annan vitfisk från Nordostatlanten.

Skulle du vilja köpa en hel skreitorsk hos en fiskhandlare då gäller det att du inte blir lurad och får ”vanlig” torsk. Kolla så att det är skrei genom att den har en märkning, en liten grön tagg sitter på skreien. Det är värt att kolla!

Ute på nätet för att hitta lite annorlunda såser.

Efter 30 sekunder klickade jag på en träff, i det receptet var såsen inte direkt spännande, det fanns något annat jag fastnade för:

 Att riva en kokt potatis över fisken när den ska tillagas i ugnen. Varken funderat på eller provat det tidigare. Därför fick det bli en nyhet idag, i alla fall för mig. Jag kokte en potatis av fast sort. Tror rivresultatet blir lite bättre än att riva ”Kungen i potatislandet”, King Edward.

Till skreiryggen fick det bli dillsås, vilket inte alls är fel. Jag fastnade för den rivna kokta potatisen och slutade leta sås.

Det finns flera sätt att göra dillsås på. Gör den på ditt eget sätt, då blir den säkert som godast.

Gott är att fräsa sockerärtor och fänkål i smör på låg värme och servera det som grönsaker till fisk.