Tillgången verkar vara god på skreitorsk. Den här veckan hade fiskhandlaren sänkt priset på skreirygg med ytterligare 50 kr/kg, trots att priset förra veckan kan betraktas som ett fynd med skånska mått mätt.

Det blir därför ännu en middag med skreitorsk

  • Skreirygg
  • Salta fisken på ditt sätt
  • Smörj en ugnsform och lägg ner fisken. Placera tomatskivor ovanpå skreiryggen
  • Tillaga i ugnen på 150 grader tills du anser att fisken är klar. Jag håller mig som vanligt till en innertemperatur på 48 grader
  • Hacka gul lök
  • Finhacka vitlök
  • Bryn löken i olja, utan att den tar färg
  • Tillsätt någon matsked tomatpuré och några nypor chiliflakes, rör ihop med löken
  • Lägg grönsaksbuljongtärning i stekgrytan och tillsätt en lagom men liten mängd vatten
  • Krydda tomatsåsen med socker och peppar. Salt finns i buljongtärningen
  • När fisken är klar, servera tillsammans med tomatsåsen
Inspirationen till skreimiddagen har jag hämtat från en liten broschyr som "Seafood from Norway" givit ut. Hittade den vid butikens fiskdisk.

God puré till fisken
  • Koka lika delar av vitkål, morötter och potatis
  • Gör puré blandad med smör och grädde. Smaka av med vitpeppar
Nej, skreitorsk blir aldrig tjatigt! Säsongen är kort, ta vara på den!