Som en rolig grej i våras grävde jag ner en jordärtskocka i en pallkrage. Bara för att se om det skulle bli något av det. 

Under sommaren växte sig blomställningarna på höjden, två meter höga blev de med väldigt vackra gula blommor. Bara blommorna kan vara en fröjd.

Nu har blommorna blommat ut och jag stegade till pallkragen för att se om det fanns något resultat i jorden. Absolut, min jordärtskocka som sattes på skoj resulterade i mer än jag förväntat mig.

Inte för att jag är någon odlare precis men en skocka är kvar i jorden och kommer att övervintra där. Allt för att ge skörd nästa år. Enligt vad jag fått veta är det så man ska göra.

Kan tänka mig att det går att odla jordärtskocka i kruka. Då måste krukan vara riktigt stor. Kanske bättre med en rejäl plastlåda eller liknande. Om det inte skulle bli några skockor så går det att glädjas åt vackra blommor under sommaren och tidig höst.

Jordärtskocka är fantastiskt gott i en slät svampsoppa eller som kräm till en köttbit Här kommer två förslag som jag tycker om:

http://moggeboysmat.bloggo.nu/Svampsoppa---Jordartskockschips---Nasslor/ 

http://moggeboysmat.bloggo.nu/Kalvytterfile-med-jordartskockskram/