Skivad lammstek med puré av broccoli och potatis. Ugnstillagade lammstekskivor i en sås av mjölkgrädde smaksatt med rivet citronskal, flytande honung och vitlök.

Tillagning:

Krydda de skivade lammbitarna med salt och svartpeppar. Lägg köttet i en smord ugnssäker form.

Fräs en hackad vitlöksklyfta hastigt, tillsätt 3 dl gräddmjölk (hälften grädde, hälften mjölk). Finriv skalet av en halv citron, ner i såsen med detta tillsammans med saften från den halva citronen. Till sist 1 msk flytande honung. En grönsaksbuljongtärning gör också susen. Koka upp såsen, smaka av med lite kinesisk soja.

Innan lammköttet ska in i ugnen häll över såsen. Efter ca 40-45 minuter i ugnen är köttet klart. 175 grader är en bra ugnstemp. Sila helst såsen innan servering.

Puré: Skala och koka mjölig potatis. Tillsätt broccolin, delad i mindre bitar, efter halva koktiden. Häll av kokvattnet, mosa. Blanda i smör. Smaka av med vitpeppar och örtsalt.