Köper inte längre lammkotletter. Varför? Av den enkla anledningen att det är väldigt lite kött och mycket ben för pengarna. Skivor av lammstek är bra mycket bättre. Dessutom mer saftigt. Tillagas med lätthet i ugnen genom att lägga kotletterna i en ugnsfast form, blanda ihop en blandning som bygger på soja, olja, rödvinsvinäger och chilisås. Kryddningen av såsen kan bestå av vitlök, rosmarin och örtsalt. Det går att variera med sina egna favoritsmaker. Häll ner i den ugnsfasta formen.

Det blir väldigt gott om du öser kotletterna några gånger under tillagningen.

Potatisgratäng passar mycket bra till lammkött.

 Om du inte redan gjort det så prova skivad lammstek nästa gång du funderar på att laga lamm.

Jag tycker vi ska vara glada som har en charkuterist i vår närhet som alltid har färskt och fint kött. Vi upptäckte affären av en ren tillfällighet när vi stannade till hos en granne till charken för att trycka i oss varsin grillad med bröd. Tror det var 2012. Då såg vi affären och har sedan dess i stort sett varit fasta kunder där.

Tycker själv att jag är någorlunda prismedveten, har tid med det som pensionär, att betala 119kr/kg skivad lammstek tycker jag är billigt. Rätta mig gärna om jag har fel. Kolla gärna runt vad lammstek kostar, jag har kommit fram till att de flesta handlare tar allt från 173kr - 230kr per kilo.

Visst är vi lyckligt lottade som har ett charkuteri som har riktigt bra kött till en vettig peng?!