Det finns många olika och goda fyllningar som du kan servera tillsammans med bakad potatis. Skagenröra tror jag är den vanligaste. De flesta röror passar till den bakade potatisen.

 Om du ändå ska tillaga bakpotatis med skagenröra tycker jag att du ska satsa på ganska mycket räkor, både i röran och på tallriken. Vill du inte ha speciellt mycket räkor kan du köpa en färdig skagenröra i förpackning, inget jag rekommenderar. 

Skagenröra är hur enkelt som helst att röra ihop hemma i köket. Betala inte överpris för att bära hem skagenröra med lite räkor och mycket röra!

Bakad potatis

  • Värm ugnen till 225 grader
  • Tvätta och borsta bakpotatisarna
  • Stick hål på potatisarna med ett par eller tre stick med en gaffel
  • Baka potatisarna i ugnen ca 1 tim. Tiden beror på hur stora potatisar du har. Känn efter med en sticka så att potatisen är genombakad
Under tiden potatisen bakas finns det gott om tid till att:
  • Skala räkor och göra en skagenröra
Skagenröra
  • Hacka räkor ganska grovt
  • Blanda crème fraiche och majonnäs. Lika delar av varje. Mängden räkor, crème fraiche och majonnäs beror naturligtvis på hur många potatisar du har
  • Jag använde 2 bakpotatisar och blandade ihop 1 dl majonnäs och 1 dl crème fraiche
  • Mängden räkor är bara att välja, extra gott med många räkor
  • I min röra blandade jag ner färsk finhackad dill, några centimeter purjolök och en gnutta rödlök
  • 1 krm röd pepparmix
  • 2 msk saft från en citron
  • Vänd ner hackade räkor i röran
  • Ställ in i kylen
När bakpotatisarna är klara:
  • Skär ett kryss i potatisarnas mitt
  • Kläm från kortsidorna så att potatisarna öppnar sig. Potatisarna är varma så använd en handduk när du klämmer upp dem
  • Fyll potatisen med skagenröra
  • Lite extra räkor på tallriken är inte fy skam
En klassiker som inte går av för hackor!