Sjömansbiff, en matig gryta med nötkött. Sjömansbiff kan göras på lite olika styckningsdetaljer från nöt. Jag har bloggat om sjömansbiff ett par tre gånger tidigare. Gör det ännu en gång eftersom jag tillagar den på spisen, dessutom väljer jag morot i grytan. Om inte detta vore nog väljer jag en annan, men mycket god kryddning mot tidigare.

 Potatis, lök och morot om du tycker det skulle passa in. Morot ingår väl  inte i några grundrecept på sjömansbiff, vad jag vet. Ändå en inte så tokig kombination, som jag ser det.

En gryta med sjömansbiff sköter sig själv, antingen i ugnen eller på en spisplatta. Oftast gör jag den i ugnen men den här gången blev det på spisen.

  • Skiva fransyska i tjockleken runt 5 mm
  • Bryn i neutral olja
  • Lägg åt sidan på en tallrik
  • Skala och skiva potatis, lök och morot
  • Varva kött, potatis, lök och morot. Börja med potatis, sedan lök, därefter köttskivor och morot. Fortsätt så tills ingredienserna är slut men toppa med potatis
  • Häll på pilsner eller någon annan öl samt vatten. Lika mycket vatten som öl
  • Ner med grönsaksbuljongtärningar som behövs för en buljong för mängden vätska
  • Salta och krydda med krossad röd peppar, kryddpeppar och klassikern från Storbritannien och originalet Worcestershire sauce från LEA & PERRINS. Rekommenderar att du alltid har den hemma. Ger en gudomlig smak! 
  • Vanligen kryddas sjömansbiff med kryddpeppar, nejlika och salt. Varför inte leka med andra goda kryddor?
  • Koka upp!
  • Låt sedan sjuda ca 1,5 tim 
Nu har du en middag som krävde lite insatser innan den hamnade i grytan. Därefter skötte allt sig själv. Köper du inte en hel bit av en fransyska och skivar själv är jag övertygad om att du kan hitta färdigskivad "sjömansbiff".