Sjömansbiff är en maträtt med några få ingredienser där slutresultatet blir magnifikt. Du behöver fransyska, potatis, gul lök och öl samt kryddor.

  • Skiva gul lök och fräs den mjuk, strö gärna över lite brunt farinsocker under fräsningen. Det ska vara ganska mycket lök. Lägg löken åt sidan
  • Skala och skiva potatis av en fast sort
  • Skiva fransyskan och dela skivorna på mitten
  • Lägg köttet i en plastpåse tillsammans med några matskedar mjöl. Skaka om 
  • Bryn köttet. Lägg åt sida
  • Varva potatis, lök och kött i en ugnssäker gryta. Börja med potatis och avsluta med potatis. Krydda varje lager med timjan
  • Häll på öl och vatten så att det täcker
  • Lägg i ett par buljongtärningar av grönsakstyp 
  • Koka upp
  • Ställ in grytan i ugnen, 150 grader
  • Efter 1,5 timma har du en färdig gryta med sjömansbiff när du smakat av med salt och mald svartpeppar
Servera med gurka och skivade bifftomater.