Jag har fått smak på sjögrässallad! Brukar ofta köpa lite när jag är och handlar fisk. Sjögrässallad passar fint till fisk men även till mat med asiatiskt stuk.

Det slog mig att det måste gå att göra det själv. Min hjälpande hand blev Google. Massor av handlare sålde torkat sjögräs, recept fanns det också att hitta. 

Styrde stegen mot en lokal asiatisk livsmedelsbutik för se om det fanns att inhandla. Inga problem, det fanns i hyllorna. Dryga femtiolappen för 85 gram torkat sjögräs. Billigt, det räcker till minst 25 portioner sallad. 

Så här gör jag min sjögrässallad:

  • 10 g torkat sjögräs som fått svälla i 1 l vatten 10 minuter. Skölj sjögräset innan du ska låta det svälla
  • Under tiden är det en dressing som ska röras ihop
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk sesamolja
  • 1 stänk cayennepeppar
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 nypa strösocker
  • Kram ur sjögräset när det fått svälla
  • Lägg i en skål och klipp i mindre bitar
  • Häll över dressingen och blanda ordentligt
  • Garnera med sesamfrön och lite hackad färsk chilifrukt
Har du inte redan smakat på sjögrässallad tycker jag att det är dags!