Nyupptagen färskpotatis/nypotatis är svårslaget när det gäller potatis. Nu har jag tagit upp de sista för den här säsongen. Jag är ingen potatisodlare av stora mått. Det handlar om maximalt tio potatisstånd. Och det för att då och då kunna få koka alldeles nyupptagen potatis.

Jag tycker det är otroligt gott med matjessill till nypotatisen. För att festa på de sista egna nypotatisarna för den här sommaren blir det en matjessillröra som inte går av för hackor.

Matjessillröra

  • 2 hela filéer delad i mindre bitar
  • 1 dl fettfri grekisk yoghurt
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 hårdkokta ägg, mosade
  • Hackad dill
  • Vispa ihop yoghurt, majonnäs och vispgrädde.
  • Blanda ner matjessill, ägg och dill
  • Klart !
Tänk om vi haft nypotatis hela året då hade vi inte haft en längtan till denna delikatess - det vore trist.