Shepherd`s Pie är vad jag förstått en maträtt som har sitt ursprung från norra delen av Storbritanien.  Hur som, det är en god maträtt som egentligen har lammfärs som grund. Jag använde skinkfärs.

Färsen tillreds i stort sett på samma sätt som när du bryner köttfärs till köttfärssås. Ingredienserna du tillreder tillsammans med köttfärsen är 1 hackad lök, 1 morot, 2 msk tomatpuré, 1 grönsaksbuljongtärning(uppkokt i 1  dl vatten), 1 tsk kryddpeppar, 2 hackade vitlöksklyftor, salt och peppar.

Fräs färsen tillsammans med övriga ingredienser, det sista du gör är att vispa runt i färsblandningen så den blir riktigt finfördelad. Om du har en OmegaVisp använd den, det går mycket lätt. Annars fungerar det med en ballongvisp.

Nu till potatismoset eller Pommes duchesse som är det namn som används i sammanhang med bl.a. Sheperd`s Pie.  Det finns många olika kombinationer av innehållet i moset. Jag gjorde så här:

Gjorde vanligt potatismos med smör lite rapsolja, salt och peppar. Tillsatte 2 äggulor i moset. Och det är väl här det plötsligt blir Pommes duchesse och inte potatismos.

Bred moset över köttfärsen. Vill du använda din konstnärliga talang så kan du spritsa ut moset.

Tillaga rätten i ugnen på 200 grader. Allt är klart när moset fått en fin färg.

Servera gärna tillsammans med en sallad du tycker om.

Sök gärna på nätet efter Shepherd`s Pie. Lovar att du kommer att hitta massor av recept som kanske är mycket mer spännande än det jag presenterat.