Sejrygg

Dela sejryggen i lämpliga bitar

Rimma fisken i salt och vatten ca 30 min

Torka av fisken med lite hushållspapper

Krydda fisken med svartpeppar

Tillaga i ugn. 200 grader ca 20 min. Ska man vara petnoga så bör fisken ha en innertemp. på 52-56 grader. Vilket inte är fel. Men utan termometer, räkna med 20 min.

 

Gräddstuvad svartkål

Skölj och repa av kålbladen

Fräs svartkålen i olja

Tillsätt en riven vitlöksklyfta

Häll över grädde

Riv parmesanost och låt koka tillsammans med det övriga tills osten smält

Smaka av med svartpeppar. Salt behövs inte, finns i osten.

Lite om att rimma färsk fisk om du inte brukar göra det: Fyll upp vatten i en form, tillsätt salt. Det ska smaka salt havsvatten . Blir det för salt tillsätter du lite socker. I min värld behöver fisken inte saltas vid tillagningen. Salt tillförs då du rimmar i saltlake.