Det här blir en fiskmiddag där allt utan den kalla såsen tillagas i en ugnsform. Bekvämt och riktigt gott skulle jag vilja säga.

  • Salta fisken
  • Skiva potatis med hjälp av en mandolin
  • Lägg potatisskivorna i botten på en ugnsform
  • Koka upp grönsaksbuljong och häll över potatisen, precis så det täcker. Gott att spetsa buljongen med lite färsk chili eller chiliflakes
  • Tomatskivor och paprikabitar ovanpå potatisskivorna
  • Dela sejrygg i ganska grova bitar och lägg ovanpå
  • Dela en eller flera pak choi i fyra delar på längden och lägg överst
  • Tillaga i ugnen på 180 grader. Räkna med minst 20 minuter. Håll koll på fiskens temperatur. När du har 48 grader är den perfekt
Under tiden fisken tillagas finns det gott om tid till att göra en kall sås till fisken
  • Yoghurt, turkisk eller grekisk. Det funkar lika bra med creme fraiche eller varför inte gräddfil
  • Majonnäs
  • Blanda lika delar yoghurt och majonnäs
  • Hacka saltgurka
  • Blanda saltgurkan, någon matsked ketchup och HP-sås med majonnäsen och yoghurten
  • Jag gjorde en sås med 1 dl yoghurt och lika mycket majonnäs. Blev lagom med 2 msk ketchup och 1 msk HP-sås
Nu är det bara att servera fisk och sås.

Pak Choi är en mild och krispig kålsort som jag tycker är väl värd att ta vara på till fisk och kött. Nu är den färsk och fin när den stuckit upp ur den svenska myllan.