Panerad sejfilé:

Rimma fisken i salt, vatten och eventuellt socker minst 30 minuter. Panera filéerna genom att först vända dem i mjöl tillsammans med vitpeppar, sedan i uppvispat ägg och till sist i skorpmjöl. Stek varje filé några minuter på varje sida. Enklast om du delar sejen, en filé är ju olika tjock så det gäller att ha koll. Ha inte för hög värme, paneringen ska helst inte brännas och bli helsvart.

Sötpotatismos:

Skala och dela sötpotatisen i mindre bitar. Kok tillsammans med salt och vatten tills potatisen känns mjuk. Tillred moset genom att tillsätta lite olivolja och svartpeppar. I stora drag som att göra vanlig potatismos. Kokt sötpotatis är dock mer vätskefylld.

Inlagd kålrabbi:

Numera ska det ju heta att man picklar grönsaker, vilket är detsamma som en hederlig inläggning. Värm en 1-2-3 lag och låt den svalna. Skala kålrabbi, skiva kålrabbin gärna med en mandolin. När lagen svalnat häller du den över skivorna och låter det hela gotta till sig i kylen, minst en timma. En hel dag eller mer gör inte kålrabbin sämre.