Jag känner det lite som att sej är en fisk som är underskattad. Den borde inte vara det, den är både köttig och god i smaken. Kanske har jag fel i känslan att sej skulle vara underskattad,

Ett middagsförslag för två

500 g sejfilé. Ca 4 dl tinade gröna ärtor. Torkade örter av olika slag, mängd och sorter efter egen smak. 2 msk ströbröd.

Lägg filéerna i salt och vatten. 1 dl salt och 1 liter vatten. Låt dra minst 30 minuter i ”saltvattnet”. Under tiden kan du mortla ärtor, örter och ströbröd.

Lägg sedan sejfiléerna i en smord ugnssäker form. Fördela det mortlade över filéerna. Tillaga i ugnen på 150 grader. Kolla med termometer, ta ut fisken vid 48 – 52 grader innertemperatur.

Fänkål

Väldigt gott tillsammans med fisk är fänkål. Vill du ha fänkål till sejen kan du istället för att steka den separat lägga den i samma form som filéerna, om du har en form som inte bara täcks av fisken. Droppa lite olja över fänkålsbitarna och låt dessa gå tillsammans vid sidan om sejen.

Servera med

Potatismos är alltid gott och passar även till fisk.

Underskatta inte sejfilé – det är jävligt gott!