Jag tillhör kategorin som saknar möjligheten att kunna resa. Inte bara det... jag saknar det livet som bjöds för drygt ett år sedan, då vi kunde umgås med barn och barnbarn. Det saknar jag mest av allt.  Nu har vi ett antal restriktioner och rekommendationer som vi bör och ska följa. Då är det bara att räta in sig i ledet.

Vi göra alla olika saker för att få lite känsla av hur det var innan pandemin. Med resor saknar jag också att kunna avnjuta en hotellfrukost i lugn och ro.

Scrambled eggs finns på de flesta hotell, antingen gjort från grunden eller i flytande form från en dunk innehållande diverse tillsatser.

För att få en liten känsla av hotellfrukost gör jag en egen Scrambled eggs. Oftast är det bacon till, jag tar alltid prinskorv.

Scrambled eggs till två personer

  • 4 ägg
  • 1,5 msk smör
  • 1 msk grädde
  • Salt och svartpeppar
  • Vispa äggen i en skål
  • Tillsätt lite salt och svartpeppar
  • Smält smöret i ett stekjärn
  • Häll de vispade äggen i stekjärnet
  • Använd en träslev och rör i botten tills äggen blir krämiga
  • Rör ner grädden
  • Servera tillsammans med stekt prinskorv eller bacon
Hotellkänsla blev det, om än väldigt.... väldigt liten.