Här hemma har vi slutat lägga in ättiksgurka. Skälet är ganska enkelt, vi äter inte speciellt mycket av den sortens gurka. Det blir en hel del pressgurka och saltgurka. Mycket goda tillbehör till kött.

Nu är årets inläggning av saltgurka gjord. Ett bra recept får du nedan. Jag gör överkursen, tycker det blir knaprigare. Men det är en smaksak.

https://receptfavoriter.se/recept/hemgjord-saltgurka.html?search=saltgurka

Hur du ska hantera dina burkar och hur de ska steriliseras finner du här:

https://receptfavoriter.se/recept/sterilisering-av-burkar-och-flaskor?search=steril

Tillkomsten av Bostongurka eller hackad gurka kom sig av när det lades in gurka i fabriker blev det mycket spill när ändarna skars av. Någon klok person kom på att dessa kunde hackas i mindre bitar och vips var Bostongurkan ett faktum. Lägger du in mycket gurka så ta vara på ändarna och gör egen. Givetvis går det lika bra att göra det av hela gurkor. Här kommer en länk till riktigt god Bostongurka:

https://receptfavoriter.se/recept/bostongurka.html

 Lycka till!