Tycker du om salsiccia, den italienska korven som går att köpa rå? Då föreslår jag att du provar att göra salsicciaburgare. Antingen kan du köpa råa korvar eller om du har tur kanske din butik har salsicciafärs. Välsorterade livsmedelsbutiker börjar ha det i sina kylar. Färsen är lika bra som korvarna.

Tillagningen är enkel: Dra skinnet av korvarna, om du använder det, arbeta ihop köttet och forma till burgare och stek i ett stekjärn. Har du färs arbetar du ihop färsen och formar till burgare och steker i stekjärn.

Köttet behöver inga kryddor då salsiccia oftast är smaksatt med salt, peppar, vitlök, diverse örter och fänkål.

Jag är ingen älskare av bröd till hamburgare, möjligen med ett bröd i botten men ingen hatt på toppen. Tycker bara det blir för mycket. Och smält ost på en burgare undviker jag helst. Allt detta är förstås en smaksak. Jag undviker detta, samtidigt som andra kan ha bröd och ost som ett krav.

Till en salsicciaburgare serverar jag gärna:

  • Sallad
  • Stekt ägg
  • Saltgurka
  • Ugnsrostade potatisklyftor
  • Dressing gjord på majonnäs, chilisås och bostongurka
En perfekt smakrik burgare, tycker jag.