Kyckling i olika former tror jag är ganska vanligt på våra svenska middagsbord. Det finns en uppsjö av recept på nätet. Letar du hittar du säkert oftast ett som faller dig i smaken.

Jag letade lite idag och hittade ett på Guld Fågelns hemsida:

https://www.guldfageln.se/recept/kycklingbrostfile-med-farsk-spenat-och-soltorkade-tomater/

Bara för att receptet finns på deras hemsida måste inte det vara Guld Fågelns kyckling i stekjärnet. Receptet kan fungera som en inspiration för kyckling och pasta. Jag bytte te.x. ut spenaten mot grönkål. Matlagningsgrädde använder jag aldrig, det blir gräddmjölk istället. Varför bära hem utspädd grädde när vispgrädde och mjölk kan blandas vid spisen?

Jag föredrar att bryna kycklingfilé i stekpanna och sedan köra klart i ugnen på 200 grader, ca 20 minuter eller helst tills köttemperaturen är 70 grader. Då blir den riktigt saftig.

Kycklingfilé och pasta är gott!