Chili con carne brukar jag ofta servera med ris som tillbehör eller så blir det bara grytan så som den är, båda sätten är goda.

Nu blir det på ett lite annat vis! Det påminner om fredagstacos, men istället för den varligaste tacofärsen blir det Chili con carne. 

Chili con carne:

  • Fräs hackad gul lök och tillsätt mot slutet finhackad vitlök. Mängden löksorter efter eget huvud och smak
  • Blanda ner hackad paprika, det kan vara vika färger som helst, jag tog röd spetspaprika och Pimiento de padron. Det var det som fanns hemma. Mycket paprika ska det vara!
  • Ner med färs. Måste inte vara nötfärs! 
  • Fräs tills färsen fått färg
  • Tillsätt krossade- eller passerade tomater, ungefärlig mängd som när du lagar köttfärssås
  • Nu till chilin! Ofta används färsk hackad röd chili. Jag gör på ett annat vis: Har alltid en stor flaska thailändsk SRIRACHA (strong) i kylskåpet, smaka av din chili con carne med denna riktigt starka chilisås. Tillsätt väldigt lite i taget, tills du är smakmässigt nöjd. Inte för mycket, har du tillsatt för mycket kan du inte ändra på smaken. Bättre med för lite än för mycket. Är det för dålig sting går det alltid att fixa innan servering. Alldeles för starkt, då kan det vara kört
          Den thailändska srirachan kan du köpa i en asiatisk butik. 7,5 dl kostar runt 50-lappen. Vågar              lova att den räcker länge. Mycket styrka för en vettig peng.

  • Låt Chili con carnen sjuda i 30 min eller längre
  • Skölj färdigkokta stora vita bönor innan serveringen, bland ner i grytan. Värm på lite
Tallriken:
  • Lägg 2 tortillabröd på varje tallrik
  • Klicka ut Chili con carne på bröden
  • Garnera tallriken med tortillachips som har chilismak
Så här KAN man äta Chili con carne - om man vill.