Hur gör du när du ska göra en vitkålssallad eller coleslaw?

Jag vet tre sätt att behandla vitkålen när den väl är strimlad:

1. Lägg det i en bunke och blanda ihop med te.x en dressing - servera. I min smak är kålen då lite väl krispig. Jag tycker inte att det är så gott att ha en krispig kål i en coleslaw.

2. Salta över den strimlade vitkålen och ställ in den i kylen och låt den mjukna och gör sedan det du planerat att göra med kålen.

3. Detta sätt använder jag mig av: Saltar i skålen där vitkålen ligger strimlad. Tar på mig en plasthandske och masserar vitkålen tills den tappar sin spänst. Efter ett par minuter är det klart. Sedan är det bara att använda kålen för det avsedda ändamålet, sallad med dressing eller coleslaw.

Du kan prova alla tre sätten och kanske finna det som du tycker smakar bäst.

Ska du göra en kålpudding rekommenderar jag inte att göra något av ovanstående. Då brukar jag förvälla kålen med en buljongtärning. Sedan kan man tycka vad man vill om buljongtärningar. "Lite skit rensar magen".