Nyskördade rabarber i en paj är fantastisk gott. Det är nu vi ska använda oss av det som poppar upp ur jorden. Smakerna kommer till sin rätt. Försök gärna hitta späda stjälkar.

Har du en egen rabarberplanta och ska skörd tycker jag att detta är ett bra sätt:

  • Börja med att skörda de yttersta stjälkarna
  • Följ stjälken ner mot jorden och ryck upp stjälken. Detta är ett bra sätt för att kunna skörd hela rabarbersäsongen och få en bra återväxt
  • Skär aldrig av stjälken, det tycker inte plantan om och det hämmar tillväxten
  • Blommar din rabarber? Ryck bort hela blomman med stjälk och allt, den suger bara näring
  • Ät inte bladen. Giftigt

En enkel rabarberpaj kan du i princip göra så här:

http://moggeboysmat.bloggo.nu/Appelpaj-i-april/ 

Byt ut äpplen mot rabarber. Dela rabarberstjälkar och lägg ner dem råa i pajformen och pudra över ett lite lager potatismjöl.

Svårare behöver det inte vara för en härligt syrlig rabarberpaj.