Det har gått otroligt lång tid sedan jag åt rullader. Säkert har det gått 15 år. Inte för att det inte är gott, det har helt enkelt inte blivit av. Nu är det dags!

Rullader

  • Räkna med två rullader till en portion
  • Lövbiff är själva rulladen. Har du lövbiff som är lite tjockare kan du banka ut dem lite. Lägg lövbiffarna på en skärbräda, täck med bakplåtspapper och banka med brödkavel
  • Skivad bacon
  • Lägg en eller kanske två skivor bacon på varje rullad, rulla ihop och fäst med en tandpetare
  • Bryn rulladerna i en järngryta eller stekpanna som du kan sätta ett lock på
  • Salta och peppra
  • Hacka vitlök och låt den fräsa med mot slutet
Sås
  • Blanda 2 dl vatten, 2 dl rött vin, om du vill, och 1 msk soja, kinesisk eller japansk. Istället för rött vin kan du använda granatäpplesirap och en skvätt sherryvinäger, det räcker med totalt 1/2 dl. Om du inte ska göra en rödvinssås tycker jag det är godare att göra så här, du får både syra och sött genom dessa båda ingredienser
  • Tillsätt 2 msk tomatpuré, 1 tsk torkad timjan och 1 msk socker
  • Blanda allt ordentligt
  • Häll såsen i grytan eller stekpannan
  • Sätt på lock och låt sjuda 60 minuter
  • För att få en tjockare sås kan du göra en redning av mjöl och vatten och låta det sjuda med ytterligare 5 minuter
Svamp
  • Under tiden rulladerna sjuder kan du, om du vill, dela och steka champinjoner och sedan låta dem åka ner bland rulladerna
Till rulladerna passar potatismos, potatisgratäng eller ugnsrostade potatisklyftor bra.
Pröva gärna att lägga söta och krispiga snackgurkor i en 1-2-3 lag. Använder du snacksgurkor föreslår jag att du skär den lite grövre än vanlig slanggurka. Alltid gott till kött:


Rullader är gott. Variera gärna innehållet efter egna idéer innan du rullar