Krämig kycklingpasta med ruccolapesto.

Kyckling: Bryn i en stekpanna, det antal kycklingfiléer du behöver. Kör klart dem i ugnen på 150 grader. 70 grader är en bra innertemperatur.

Pesto: En rejäl bunt ruccola, ca 1 hg, 1 riven vitlöksklyfta, riven parmesan eller annan ost du har hemma, ½ dl olivolja och en halv näve solroskärnor. Lägg allt i en mixer och kör tills du har en pesto. Du kan ha peston till annat också om du inte vill använda allt.

Krämig sås: Fräs lite färska champinjoner tillsammans med paprika av någon sort. Tillsätt hälften mjölk och hälften grädde för att få en sås i den mängd du behöver. Värm på. Tillsätt peston, salta och peppra med svartpeppar. Tillsätt din kyckling som du skurit i grova skivor. Låt allt småputtra 5-10 minuter.

Pasta: Koka den pasta du längtar efter just den dagen du ska laga en pastarätt, häll av pastan i durkslag och blanda ner i den krämiga såsen, eller lägg pasta på tallriken och sleva upp kyckling och den goda såsen över pastan. Allt vad du känner för.

Ett litet tips om ruccola: Fungerar alldeles utmärkt att så frö i balkonglåda eller liknande. Växer fort och du har ruccola flera veckor om du tycker om det. Varför köpa det sköljt och klart i påse, när du utan några som helst besvär kan odla det själv. Se bara till att vattna! Tar ruccolan slut är det bara att så nya fröer.

Pasta och kyckling är en bra kombination!