Rotmos med i detta fall hemgjord korv är riktigt gott. Som synes på bilden helt fri från nitrit. Finns mycket annat gott som kan serveras till rotmos som te.x  fläskkorv, köttkorv, rimmad fläsklägg eller varför inte oxbringa. Falukorv är inte heller fel.

Nu när rotfrukterna är nyskördade är det extra gått med rotmos.

Jag lagar rotmos så här:

Skalar kålrot, potatis och morot. Delar dessa i mindre bitar och koker detta tills allt är mjukt. Häller av vattnet och sparar lite kokvatten om moset skulle behöva tunnas ut. Stöter rotfrukterna med potatisstöt, vispar så att det hela blir riktigt fin rotmos. Kryddar med salt och vitpeppar. Kombinationen rotmos och vitpeppar tycker jag kan vara lite svår, gäller att smaka sig fram. Provade kryddpeppar idag. Inte alls dumt.

Den hemgjorda korven består av malet kött från vildsvin, rådjur och gris, öl, vatten och olika kryddor.

Lite om att göra egen korv kan du läsa på följande länk:

http://moggeboysmat.bloggo.nu/Gora-korv/