Två sorters fisk: Rökt makrill och stekt strömming

Strömmingsfiléerna: Paneras och steks på vanligt sätt. Gott med lite färsk persilja mellan filéerna. Köpte några extra filéer som läggs i en 1-2-3 lag och blir då till frukost eller lunch en annan dag.

Rökt makrill: Lite smält smör över filén och in i ugnen på 150 grader 10 minuter. Det blir som en nyrökt makrillfilé. Doftar som ett rökeri i köket, om än inte på riktigt.

Kall sås: Grekisk yoghurt, lite majonnäs, orökt kaviar och dill. Blanda ihop detta till en sås. Jag brukar ta ¼ majonnäs.

Övrigt på tallriken: Potatis, Cosmopolitansallat och rädisor. Cosmopolitan är krispig och har lite sötaktig smak. En blandning av roman- och isbergssallat. Mycket god och en favorit som kan användas till mesta det används sallat till.

En liten fisktallrik för en sommardag!