Rökt makrill med olika tillbehör tillagar jag med jämna mellanrum. Skriver som jag ofta gör: "Gott, enkelt och snabbt". I sammanhanget travesterar jag ett numera vanligt förekommande reklaminslag i TV-rutan:

- Livet kan vara krångligt men det ska var enkelt att laga mat!

Rökt makrill gör det enkelt att laga mat. Om livet sedan är krångligt är upp till var och en att bedöma.

Gör en god middag med rökt makrill så här:

  • Värm ugnen till 225 grader varmluft
  • Tvätta potatis riktigt ordentligt! Tycker inte den behöver skalas. Dela i klyftor

  • Lägg potatisen i skål, blanda ner rapsolja och rökt paprikapulver, blanda ihop
  • Potatisen placeras sedan i en form eller i en långpanna om du har mycket potatis. Ett bakplåtspapper kommer väl till pass oavsett om du väljer en form eller ugnens långpanna
  • Skär ner förkokt majskolv och lägg ner i samma form som potatisen
  • In i ugnen dryga 20 min
  • När potatis och majs varit i ugnen ca 15 minuter är det dags för den rökta makrillen
  • Makrillen läggs i en separat form. Några smörklickar på fisken gör susen
  • In i ugnen!
  • Allt blir klart samtidigt
Kall sås
  • Grekisk yoghurt och en klick majonnäs blandas ihop
  • Smaksätt med hackad dill, sötstark senap, salt och nymalen peppar av något slag
Livet KAN vara krångligt - men det ska vara enkelt att laga mat