Stekt fläsk är aldrig fel. Det kan vara fläsk tillsammans med råraka, raggmunk, löksås, persiljesås, skånsk äggakaka, bruna bönor eller något annat gott. Stekt fläsk går att variera på många sätt. Det är bara att välja vad som passar smaklökarna bäst.

Idag gäller: Stekt varmrökt fläsk med stuvad spetskål. Det är en enkel rätt, om du vill äta gott stekt fläsk.

Fläsket steks enklast i ugnen på 200 grader, ca 10 minuter. Tillreder du fläsket i ugnen slipper du stekfett på ditt kakel eller annan väggbeklädnad vid spisen. Jag steker alltid fläsk i ugnen. Är det rökt fläsk brukar jag köra det i ugnen 10 min, rimmat fläsk 20 min. När jag skriver rökt fläsk menar jag fläsk som är rökt och inte bara fläsk med tillsatta rökaromer.

Kokt potatis inte mycket att orda om.

Stuvad spetskål. Enkelt om du gör så här:

Strimla spetskålen. Tillred en stuvning. När du fått till en stuvning med önskad konsistens, lägg i spetskålen och värm på tills den känns mjuk. Smaka av med kryddor du känner är spännande till vitkål. Jag kryddade med örtsalt och svartpeppar.