Färsk rödtungafilé direkt från fiskhandlaren är inte det sämsta! En tunn filé som inte kräver så lång tillagning i ugnen. Vill du inte tillaga den i ugnen är det en perfekt filé att panera och steka försiktigt i ett stekjärn. Jag väljer ugnen, min bästa kompis när det gäller att laga vit fisk.

En fiskmiddag med rödtungafilé gör jag gärna så här:

  • Saltar filéerna och låter dem ligga en stund för att saltet ska dra in i köttet
  • Under tiden blandar jag ihop grädde och crème fraiche. Självklart utifrån hur mycket fisk jag har. Inte så svårt, måtta mellan tummen och pekfingret. Det här ska bli såsen tillsammans med rödtungafilén
  • Tillsätt dijonsenap, hackad dill och citronsaft från färsk citron i såsen
  • Hacka en bit purjolök och lite fänkål, blanda ner
  • Den perfekta smaksättaren är den hackade dillen
  • Blanda allt till en sås
  • Värm ugnen till 150 grader
  • Smörj en ugnsform
  • Vik fiskfiléerna dubbla, de ska gärna ligga tätt i formen och "kramas"
  • Häll över såsen
  • In i ugnen dryga 15 min
Till fisken kan du servera stekta delikatesspotatisar och lite strimlad rödkål tillsammans med en glace med balsamico.