När jag läst recept med rödbetsbiffar är det som regel råa rödbetor. Jag valde att prova med färska kokta rödbetor. Men i ugnsform.

Det här kom jag fram till för två personer:

Koka 5-6 rödbetor, skölj i vatten och tryck av skalet. Riv rödbetorna grovt i en matberedare. Blanda gärna i någon mosad kokt potatis till rödbetorna, inte för mycket så att rödbetorna försvinner. Salta rödbetsrivet med örtsalt. Smörj en ugnsform och fyll den med rödbetorna. Grädda i ugnen på 175 grader och håll koll på när du tycker den är färdig. Rödbetorna och potatisen är ju redan kokta så egentligen handlar det bara om att grädda en kort stund.

Ta gärna charkhandskar på händerna när du jobbar med rödbetor. Valfritt, naturligtvis.

Det finns förkokta rödbetor i butikerna. Varför inte prova den enkla vägen?

Ett litet tillägg: Blasten från nyupptagna rödbetor kan du använda till annan matlagning. På samma sätt som färsk spenat, grönkål, svartkål eller något liknande.

Gott till detta är stekt rimmat sidfläsk och en kräm av fetaost och lite god yoghurt. Spetsa med en god krydda.

Kul att prova sig fram med rödbetor!