Rotfrukter kan du laga mycket gott av. Varför inte en pannkaka? En enkel rätt som inte är svår att få till.

Till två personer använde jag:

 2 ägg, 4 dl mjölk, 1 palsternacka, 3 potatisar, 2 morötter en liten gul lök, vitlöksklyfta , 1,5 dl vetemjöl, drygt ½ dl grahamsmjöl och en nypa salt.

Enkel tillagning: Vispa ihop mjöl, ägg, mjölk och salt på samma sätt som du brukar göra pannkakssmet. Skala rotfrukterna löken och riv ner dem antingen med ett rivjärn eller med hjälp av en matberedare. Blanda smeten, löken, rotfrukterna, häll allt i en smord ugnssäker form och grädda i ugnen, 225 grader i ca en halvtimma.

Gott att serva med: En grönsallad, lingonsylt eller rårörda lingon och grillat rimmat fläsk. Jag grillad det skivade fläsket, det är inget måste. Går fint att servera med fläsk stekt på sedvanligt vis.

Inga konstigheter - men gott!