Dags för en av favoriterna - fisksoppa. Jag har skrivit om fisk flera gånger senaste veckan. Gör det för att jag tycker fisk är fantastiskt och att vi bör äta mer fisk. 

En fisksoppa är värmande och går ganska snabbt att få klar. En fiskrätt som går att tillaga innan själva måltiden ska ätas. Gör klart och värm på!

Fisksoppa

  • Färsk eller frusen fiskfilé. Jag använde färsk torskfilé
  • Potatis
  • Morötter
  • Fänkål
  • Stjälkselleri
  • Broccoli
  • Gröna ärtor
  • Räkor
  • Hackad dill
  • Mjölk
  • Vetemjöl
  • Fiskbuljongtärningar. Använder du färska räkor ska du absolut prova att koka en fond på dessa. Tar en stund men det är det värt. Ger mer smak än buljongtätningar. I den här soppan använde jag fiskbuljongtärningar. Räkskalen går utmärkt att frysa in och använda nästa gång du vill laga egen fond till fisken
  • Dela grönsaker som behöver delas. Spara ärtorna till senare
  • Fräs i en gryta, peppra med svartpeppar
  • Häll på vatten så det täcker
  • Lägg i hackad dill
  • Tillsätt fiskbuljongtärningar utifrån mängden vatten
  • Låt sjuda tills grönsakerna känns färdiga
  • Red soppan genom att använda lika mycket mjölk som du har vatten i soppan
  • Rör först ut några matskedar vetemjöl i mjölk. Tillsätt tillsammans med resten av mjölken
  • Koka upp
  • Skär fisken i mindre bitar och salta, låt dem sjuda i soppan tills de ser färdiga ut. Samtidigt med fisken får frusna ärtor åka med ner i kastrullen
  • Servera soppan toppad med räkor. Räkorna ska absolut inte sjuda i soppan, risken är stor att de blir sega
Tror aldrig jag tröttnar på fisk!