Raggmunk gjord i ugnen är inte fel och därtill rökt fläsk, stekt i ugnen det också. Du kan göra så här: Blanda en smet till typ raggmunkar som steks i panna på spisen. Valfritt att riva potatisen fint eller lite grövre. Har du en matberedare så låt den göra jobbet. Blanda ihop potatisen med smeten. Smörj en form, häll i blandningen. Använd gärna en form som känns lite, lite för stor.  Då blir raggmunken lite tunnare. Grädda raggmunken i ugnen i 225 grader 30-35 minuter. Fläsket behöver bara 20 minuter. Vill du ha raggmunken lite frasigare? Kör på med grillelementet i slutet.

Bra att göra allt i ugnen, då hinner man lätt att snygga till i köket medans maten blir klar. Mindre trist disk när matkomat slår till. Dessutom slipper du stekstänk, både här och där. Sist men inte minst stekoset. Hur bra köksfläkt du än har så får du stekos när du steker fläsk.

Som Glenn Hysén säger: ”Ha det gôtt”