Rådjurskött är förhållandevis magert. Då blir naturligtvis även det malda rådjursköttet magert. Många väljer att blanda i fläskfärs för att få det lite fetare. Inte för att det är fel men jag väljer att inte göra det. Lite grädde i rådjursfärsen ger saftiga biffar. Om du väljer det sättet tillför du både fett och vätska. Ett par äggulor i färsen lyfter även det rådjurspannbiffarna.

  • 500 g rådjursfärs
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • Salt och svartpeppar
  • Blanda färsen med övriga ingredienser
  • Låt helst färsen vila 1 timma innan du formar den till biffar
  • Stek biffarna i en blandning av smör och olja på medelvärme 4-5 minuter på varje sida. Testa gärna med en termometer. 55-60 grader tycker jag är bra
  • En kall sås till biffarna kan du göra av crème fraiche och rårörda lingon. Blanda crème fraichen med nästan samma mängd lingon
  • Stekt lök till rådjurspannbiffarna tycker jag inte du ska hoppa över - lök och pannbiff hör ihop
Tillsammans med potatismos har du en riktig höjdare till middag! 

Tillaga gärna vilt, ett magert kött med fantastiska smaker. Matforskare säger att det finns 2,5 kg viltkött/år att tillgå till varje invånare i Sverige.