Det finns pyttipanna och så finns det PYTTIPANNA! I butikernas frysdiskar finns det många olika sorters pyttipanna. Exempelvis oxpytt, krögarpytt, gräddstuvad oxpytt och även laxpytt. Inget av detta rekommenderar jag, mycket potatis och lök, lite kött. Inget för den kräsne!

I min smak är den godaste pyttipannan den som görs på rikligt med kött, potatis och sås. Vad jag närmast tänker på är att använda rester från en tidigare middag. T.ex från rätten "Karréstek" som finns nedan, ett par blogginlägg ner.

Att tillaga en pyttipanna det klarar vem som helst, bara man har lite goda ingredienser.

  • Dela kött, potatis i lämpliga delar
  • Stek i ett varmt stekjärn med smör och olja
  • Häll över sås och stek vidare
  • Klart!
Lite rödbetor är inte dumt till en pyttipanna.

Vet du vad pyttipanna hette från början? Jo, puttipanna.