Potatistortilla tillsammans med smakrik korv, lufttorkad skinka, grönsaker och en kall sås med lite hetta är inte det sämsta. Mesta tiden går åt till att göra potatisrätten. Allt kan ätas som en kall rätt.

Potatistortilla

  • Värm ugnen till 175 grader
  • Skölj ett drygt 1/2 kg potatis och skiva i tunna skivor. En mandolin är ett bra verktyg till detta
  • Strimla en gul lök
  • Stek potatis och lök i smör och rapsolja, smaksätt med salt och svartpeppar. Använd ett stekjärn som du kan ha i ugnen
  • Vispa ihop 5 ägg och 2,5 dl gräddmjölk och 1 msk koncentrerad svampfond eller grönsaksfond
  • Häll blandningen i stekjärnet
  • Stek vidare på medelvärme 10 minuter
  • Ställ in i ugnen 15 minuter
  • Nu har du en potatistortilla som räcker till 4 portioner
Gott till tortillan är en kall sås med lite styrka
  • Du kan använda något som jag tror finns i alla kylskåp - ketchup. Eller helst chilisås
  • Smaksätt ketchupen med cayennepeppar, srirachasås, ajvar, chilipasta eller vad du själv tycker smakar bra. Sriracha tycker jag är perfekt.
Servera tortillan med grönsaker, sås, salami, lufttorkad skinka, korv och gärna lite jalapeños.