En egen potatissallad är enkelt att göra. Jag tycker allra bäst om en potatissallad som inte är krämig. På väg till stranden eller en utflykt kan jag mycket väl tänka mig att göra avsteg. Då vill jag vara bekväm och plocka till mig en förpackning i butikens kyldisk. Lite lata dagar är vi alla värda.

Den här potatissalladen kan du servera till det mesta:

  • Kokt nypotatis/färskpotatis
  • Färsk sparris, den kan mycket väl vara rå. Se bara till att bryta av den nedersta träiga delen
  • Hela tomater
  • Hackad persilja
  • Delad gurka utan kärnhus
  • En dressing är självklart på sin plats
  • Blanda ihop 1 msk dijonsenap, 1 msk rosévinäger med en visp
  • Tillsätt 4 msk olja av valfri sort. Tillsätt lite i taget och vispa rejält
  • Sist men inte minst 1 msk varmt vatten. Vispa ihop dressingen
  • Sedan är det bara att smaka av med svartpeppar och örtsalt
  • Häll allt över potatissalladen och blanda ihop
  • Nu kan potatissalladen stå och gotta ihop sig några timmar eller varför inte över natten
En potatissallad av den här typen kan du servera till grillad mat såsom entrecote, karré, kyckling, lamm eller vad du vill. Tror inte du blir besviken!