Alla äter pannkaka!? Äter alla potatispannkaka? Som en variation på ugnspannkaka är det inte så dumt att låta riven potatis göra sällskap i smeten. Det blir en blandning av ugnspannkaka och raggmunk.

Min rekommendation är att låta bacon i skivor lagas tillsammans med potatispannkakan. Servera antingen rårörda lingon eller lingonsylt till pannkakan.

Potatispannkakan

  • Värm ugnen till 225 grader
  • Gör en smet av 4 dl vetemjöl, 4 ägg, 7 dl mjölk och 1 tsk salt
  • Skala och riv 3-4 stora fasta potatisar grovt
  • Blanda ner potatisen i smeten
  • Smörj en långpanna, ugnsform eller stekpanna
  • Häll ismeten
  • Lägg bacon på smeten
  • Grädda i mitten av ugnen ca 35 minuter
På tallriken
  • Dela den färdiga pannkakan i portionsbitar
  • Med lite lingon blir det fulländat. Serverar du även en vitkålssallad till pannkakan har du fixat en stor del av kostcirkeln
Enkelt och gott!