En fläskytterfilé kan bli nog så god och inte så torr om du tar tid på dig att tillaga den i järngryta som placeras i ugnen.

Ett sätt att tillaga köttet

http://moggeboysmat.bloggo.nu/Kotlettrad---Ytterfile/

Sås

Ta vara på vätskan som finns kvar i grytan och använd den som grunden i en sås till köttet. Tillsätt torkad dragon och grädde. Låt det koka på svag värme en stund.

Potatiskakor med morot och purjo

Lagom att använda till 4 potatiskakor i en muffinsplåt är 3 större potatisar och en morot, 1 ägg, 1 dl grädde, 5 cm purjolök, salt, svartpeppar och riven ost.

Riv potatis grovt på ett rivjärn eller i matberedare. Dela purjolöken i fina korta strimlor. Vispa ihop grädde, ägg, salt och peppar. Blanda ner potatis, morot och purjo. Smörj en muffinsplåt eller portionsformar, fördela potatisen och toppa med riven ost. Grädda i ugnen, 225 grader ca 30 minuter.

Kött lagad i järngryta är toppengott!