Skivad lövbiff och en potatiskaka sitter som en smäck!

Potatiskaka: 1 rulle färdigköpt smördeg, tunt skivad potatis, fetaost, svartpeppar, flingsalt och oregano.

Rulla ut degen på en ugnsplåt, om rullen inte är lindad i ugnsplåtspapper använd eget ugnsplåtspapper. Skiva potatis tunt med mandolin eller i matberedare. Vik upp en kant på degen, ca 0,5 till 1 centimeter smula sedan fetaost över degen där du inte gjort ditt uppvik. Lägg potatisen omlott över fetaosten, strö över flingsalt och oregano. Tillred i ugnen enligt vad som krävs för smördegen.

Lövbiff: Gör en blandning av ”vanlig” senap, dijonsenap, salt och peppra svartpeppar. Pensla båda sidor av lövbiffen, ena sidan innan den åker i stekpannan, den andra när biffen ligger i pannan. Stek på och ta upp lövbiffen och skiva den.Jag föredrar lövbiff som inte är för tunt skivad.

Sallad: Någon form av blandad sallad gärna tillsammans med ett skivat eller tärnat äpple. En dressing med pressad citronsaft och dubbelt så mycket olivolja är inte dumt på salladen. Lite svartpeppar och salt i dressingen skadar inte.

God mat och inte så omständigt, tycker jag.