En hemlagad pizza är inte så dumt när det suger i pizzatarmen. Godare pizza än den som går att hämta i pizzabutiken, tycker jag. Det fina med att göra en egen pizza är att fyllningen kan bestå av det som du är sugen på för stunden.

När det gäller pizzadegen finns tre alternativ för mig:

  1. Göra en egen deg. Googla dig fram, det finns deg som antingen innehåller jäst eller bakpulver och även kalljäst deg som jäser över natten. Eller varför inte prova att göra en deg med lite grövre mjöl
  2. En promenad till närmaste pizzabutik och köpa några färdigjästa "degklumpar"
  3. Till sist, en degrulle från livsmedelsbutiken
Fyllningen:
  • Som alternativ till tomatsåsen är det inte så dumt med ett lager ajvar på en pizzabotten. Välj styrka efter smak
  • På med soltorkade tomater ovanpå din ajvar
  • Nästa steg pizzabaket blir att sprida ut chèvreost ovanpå de soltorkade tomaterna
  • Den sista toppingen innan pizzan är redo för ugnen blir fetaost. Mycket ost blir det, vågar lova att detta är mindre fett än i det som många pizzerior kallar för ost
  • Grädda i ugnen på traditionellt vis
När pizzan tas ut från ugnen:
  • Toppa pizzan med någon sorts lufttorkad skinka
  • Sprid över lite blandad sallad
Hemlagad pizza tycker jag om!