Om du ska servera buffé tycker jag pizzabitar är en bra sak att ha på buffébordet. Enkelt att göra och det försvinner som smör i solsken när barn plockar sin buffétallrik.

Jag tycker att det är enklast att göra på följande sätt:

https://receptfavoriter.se/recept/pizzadeg.html?search=pizza 

Detta är ett grundrecept för en pizzadeg. Kavla ut degen och gör den på bakplåtar. Finns ingen anledning att göra runda pizzor när du ändå till slut ska göra pizzabitar.

Gör en tomatsås med krossade tomater som grund, jag använder alltid Mutti. Tillsätt ett lagerblad, svartpeppar, oregano och en riven vitlöksklyfta. Skippa saltet, finns i pizzadegen. Koka upp och låt stå och puttra minst 20 min på låg värme. Låt det svalna.

Nu till själva pizzabaket: På den eller de plåtar du lagt den utkavlade degen breder du ut tomatsåsen och toppar med riven ost. Inget mer! Varför göra kebabpizza eller något annat? Tycker inte heller att man behöver vräka på ost, ta lite ost det är godare.

In i ugnen med plåtarna och låt dom stå inne "15 till 20 minuter", "inte 10-15 minut".

När pizzorna svalnat gör du mindre bitar. Enkelt är att använda en sax att klippa till fina bitar.

Om du ska på knytkalas är pizzabitar ett förslag, om ingen annan hinner före dig att paxa pizzabitar.

Min fru är en hejare på pizzabitar till ett buffébord.